Jauniešus ar interesi uzņēmējdarbībā aicina pieteikties dalībai pasākumā "Iedvsmas stāstu forums" VALMIERĀ

Publicēšanas datums
06.09.2022
Jauniešus ar interesi uzņēmējdarbībā aicina pieteikties dalībai pasākumā "Iedvsmas stāstu forums" VALMIERĀ
Jauniešus ar interesi uzņēmējdarbībā aicina pieteikties dalībai pasākumā "Iedvsmas stāstu forums" VALMIERĀ

Lai veicinātu jauniešu interesi par uzņēmējdarbību, Vidzemes Augstskola sadarbībā ar Valmieras Attīstības aģentūru, Ventspils Augstskolu un ar jauniešu platformas “Visas Iespējas” atbalstu organizē bezmaksas pasākumu jauniešiem – “Iedvesmas stāstu forums”. Pasākums norisināsies 15. septembrī plkst. 17.00 Valmieras biznesa inkubatorā programmas “Vidzemes inovāciju programma studentiem” jeb “VIPs” ietvaros, nodrošinot dalībniekiem iespēju pievienoties arī attālināti. Dalībniekiem būs iespēja dzirdēt jauno uzņēmēju personīgos stāstus, tādējādi veicinot jauniešos interesi par biznesa ideju attīstīšanu un iesaisti uzņēmējdarbībā.

Pasākuma ietvaros dalībniekiem būs iespēja dzirdēt pieredzes stāstus, kā arī uzdot sev interesējošus jautājumus trīs dažādiem uzņēmējiem – uzņēmuma “FOR MY PLANTS” līdzdibinātājai Liānai Kažmerei, uzņēmuma “APLUSB.design” līdzdibinātājai un dizainerei Ilzei Tigulei un uzņēmumu “Aerodium Technologies” un “Cube” līdzdibinātājam Ingusam Augstkalnam. Uzņēmēji dalīsies gan ar saviem pieredzes stāstiem, gan vērtīgākajām atziņām un kļūdām, kas pieļautas attīstot savas biznesa idejas. Jaunie uzņēmēji atklās arī savu “veiksmes formulu”, kas palīdzējusi grūtībās nepadoties un turpināt virzīties pretī nospraustajiem mērķiem. 

“Ikviens ir aicināts kļūt par daļu no VIPs! Uzņēmumi un organizācijas – iesaistoties ar izaicinājumiem, idejām vai atbalstu. Jaunieši – studenti, tehnikuma audzēkņi un pēdējo klašu vidusskolēni – izmantojot iespēju realizēt savas inovatīvās biznesa idejas vai pieņemot kādu no dotajiem izaicinājumiem”, uzsver “Vidzemes inovāciju programmas studentiem” projekta koordinatore, Ilze Ulmane.

Šīs programma ir atvērta līdz 2023.gada 31. oktobrim ar mērķi nodrošināt kompleksu atbalsta programmu jauniešiem, kuri būs gatavi risināt uzņēmumu vai organizāciju dotos izaicinājumus vai darboties pie savas inovatīvās biznesa idejas attīstīšanas. Darbojoties programmā, jaunieši varēs saņemt stipendijas un grantus idejas attīstībai, savukārt, labākajām komandām un individuālajiem dalībniekiem būs iespēja saņemt arī naudas balvu. Šī programma ir atvērta jebkuram studentam, vidusskolu pēdējo klašu skolēnam vai tehnikuma audzēknim, jo darbs pārsvarā tiks plānots starpdisciplinārās komandās, kurās katram būs iespēja atrast savu lomu.

Vairāk informācijas par pasākumu, kā arī reģistrēšanos dalībai var atrast https://ej.uz/registrejies-ISF,kā arī sekojot jaunumiem par “VIPs” programmu Facebook lapā:https://www.facebook.com/VIPs.inovaciju.programma

Projekta partneri: Vidzemes Augstskola, Valmieras Attīstības aģentūra, Ventspils Augstskola. ERAF līdzfinansēts projekts “Vidzemes inovāciju programma studentiem – VIPs”  Nr. 1.1.1.3/21/A/009  

Informāciju sagatavoja:

“Visas Iespējas” projektu vadītāja Anna Kanepone, 

[email protected] ,+371 26366009